Området

På Gärdet ska vi bygga en fristad för gemenskap och kärlek 11-12 augusti i år. Det blir den stora manifestationen 2018, under Let´s Make Love Great Agains första år.

Scener med ett brett urval ur den svenska musikeliten, scener med performances och teater, serveringsområden där du kan slå dig ner tillsammans med de dina eller för att möta nya människor, utställare som har något att förmedla till dig och lokaler där du kan lyssna till människor som har något att säga om mänsklig gemenskap och värme eller där du kan lyssna till samtal människor emellan från en scen men där den viktigaste är du.

Det ska vi ska denna helg i augusti 2018.
På Gärdet.

Var annars, skulle man kunna säga?
Dessa 512 hektar på Östermalm i Stockholm – jo, vi vet att det egentligen heter Ladugårdsgärdet men säger vi så är det ingen som vet vad vi menar.

Ett bättre läge är svårt att tänka sig i Stockholms innerstad men med Valhallavägen, Filmhuset, Lidingövägen och Djurgårdsbrunnskanalen som gränser.

 

 

Gärdet är magisk mark för alla de som varit på drakfestivalerna här. Eller alla tusentals som fortfarande talar om ”festen på Gärdet” och menar någon av de festivaler när proggmusiken strömmade ur högtalarna.

Eller alla de som spelat beachvolleyboll. Fotboll. Amerikansk fotboll. Långfärdsskidåkning på vintern.
Alla vet att det är Drakfest på Gärdet på Kristi Himmelfärds dag. Alla – nästan alla – vet att kungens får betade här under många år. Här finns Kaknästornet och musikhögskolan och Sjöhistoria och Filminstitutet och…snart du och jag.

Ett gammalt militärt övningsfält är det också. Platsen för de första ”olympiska lekarna” i Sverige 1843. Och mycket mer.

Nu bygger vi på Gärdets historia med Let´s Make Love Great Again.

Så en gång när folk säger att ”var det inte här Let´s Make Love Great Again började” kan du nicka lite och säga ”jo, jag var där då…”